Politie en bewoners gaan in Roden inbrekers aanhouden

Geschreven door admin op . Geplaatst in Nieuws uit Roden of Noordenveld

Let donderdag 29 oktober op Burgernet berichten en doe mee!

burgernet RODEN – Donderdag 29 oktober wil de politie met inwoners van de gemeente Noordenveld de handen ineen slaan om één of meer inbreker(s) aan te houden. Dit gaat gebeuren in een oefening in Roden waarin politie en bewoners in een verdachte (woninginbraak)situatie samen gaan werken. De politie oefent regelmatig werksituaties, maar nu worden de bewoners actief gevraagd om mee te doen.1-1-2-Meldingen van bewoners bij verdachte situaties zijn een heel belangrijk ingrediënt in de strijd tegen woninginbraken. Ondanks dat de politie extra inzet pleegt op tijden en plaatsen waar veel ingebroken wordt, kan zij niet op elk moment overal zijn. Door meldingen van bewoners kunnen agenten snel de juiste kant op gaan. En dus inbraken voorkomen of inbrekers op heterdaad aanhouden.
Via Burgernet en de gemeente- en politiesite wordt de actie aangekondigd. Inwoners worden gevraagd alert te zijn op verdachte situaties en 1-1-2 te bellen als zij iemand zien die zich verdacht gedraagt. Om via Burgernet mee te kunnen doen, kan iedereen vanaf 16 jaar zich vooraf gratis aanmelden voor Burgernet via www.burgernet.nl.

Burgernet oefening

Normaal gesproken krijgen de Burgernetdeelnemers een Burgernetbericht als de politie daadwerkelijk op zoek is naar een verdachte of een vermist persoon. Op 29 oktober 2015 zullen we in Roden op zoek gaan naar één of meer zogenaamde verdachte(n) van een woninginbraak. We vertellen alleen nog niet waar in Roden de oefening gaat plaatsvinden. De Burgernetdeelnemers waar de oefening plaatsvindt hebben hierover bericht ontvangen. We willen de samenwerking tussen de bewoners (Burgernetdeelnemers) en de politie in een urgente situatie zo realistisch mogelijk oefenen. Hopelijk worden de boeven op 29 oktober gevangen en leren we meer over succesvol samenwerken tussen de politie en bewoners.
Onder de beste tipgevers 29 oktober worden een aantal leuke prijzen verloot. Na afloop vindt er een evaluatie van de oefening plaats in het gemeentehuis in Roden. Ook kunt u daar een presentatie over Burgernet en het herkennen van verdachte situaties bijwonen.
Indien u graag mee wilt doen aan de oefening, dan kunt u zich aanmelden voor Burgernet via www.Burgernet.nl of u kunt de BurgernetApp downloaden voor op uw smartphone.

Met dank aan u!

Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat een verdacht of vermist persoon wordt opgespoord.

Hoe werkt Burgernet?

Wanneer u deelnemer bent, ontvangt u een spraak- of sms-bericht met het verzoek in uw buurt uit te kijken naar een persoon of voertuig. Heeft u informatie dan kunt u rechtstreeks met de meldkamer bellen via het gratis Burgernetnummer 0800-0011. Burgernet wordt ingezet bij dringende bijvoorbeeld:
  • diefstal of inbraak
  • doorrijden na een aanrijding
  • beroving
  • vermiste personen
Uw tip is goud waard Gemeente Noordenveld maakt ook gebruik van Burgernetmail om u te attenderen op lokale veiligheidssituaties. Bijvoorbeeld om te informeren over een verdachte situatie of om op te roepen informatie door te geven over een incident in uw buurt.

Aanmelden Burgernet

Op www.burgernet.nl kunt u zich aanmelden voor Burgernet. Beschikt u niet over internet kunt u bij het gemeentehuis of politiebureau in uw gemeente een aanmeldkaart op te halen. U kunt ook de BurgernetApp downloaden voor op uw smartphone.

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter